La 5a Cursa de la Dona compta amb gairebé un miler de corredores

p._08_unica_cursa_dona_tati

La 5a Cursa de la Dona compta amb gairebé un miler de corredores

Dones de totes les edats, amb amigues, soles o amb la família, han pres part en la cinquena edició de la Cursa de la dona, que un any més registra unes xifres importants: unes 800 persones van córrer amb dorsal, tot i que des de l’Associació de Dones d’Andorra (ADA) consideren que la participació va ser superior ja que es van arribar a vendre unes 1.300 samarretes commemoratives de la cursa i hi va haver participants que van córrer sense dorsal.

L’ambient era “de festa i solidari”, tal com va remarcar la presidenta de l’ADA, Montserrat Nazzaro, i moments abans del tret de sortida es podia veure els carrers de prop d’Illa Carlemany (punt d’inici de la cursa) plens de gent amb la samarreta blanca que s’havia triat per a aquesta cinquena edició, en què, a banda de l’ADA i del Club d’Atletisme Valls d’Andorra, s’hi ha sumat l’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca), i MoraBanc hi ha tornat a donar suport, a més d’altres com Illa Carlemany, Lolë i el Comú d’Escaldes-Engordany.

5a Cursa de la dona

71314_diadona

(18/05/15)-    Bondia   La 5a Cursa de la dona aspira a superar les 800 corredores de l’any passat 

 

La cinquena edició de la Cursa de la dona, que se celebrarà el 7 de juny amb l’objectiu de sensibilitzar i de recaptar fons contra el càncer de mama, té com a novetat aquest any la col·laboració de l’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca), que ha volgut sumar esforços al costat de l’Associació de Dones d’An­dorra i el Grup Alba en l’organització de l’activitat.
La presidenta de l’ADA, Montserrat Nazzaro, va destacar que l’objectiu d’aquest any és que la cursa sigui “una festa” com en les passades edicions, i que es puguin superar les 800 participants de l’any passat. Nazzaro va explicar que la recaptació aconseguida l’any passat, de 5.568 euros, es va destinar a la Fundació Bosch i Gimpera per al laboratori d’embriologia i oncologia experimental de la Facultat de Medicina de l’Hospital Clínic de la Universitat de Barcelona. La intenció és que els diners que es recaptin enguany, dels deu euros de la inscripció, es destinin a més d’un projecte. D’una banda, a una fundació amb la qual treballa el Grup Alba, i de l’altra es plantejarà la possibilitat de col·laborar amb l’Assandca en el finançament de l’allotjament de les dones afectades de càncer que hagin de seguir tractaments fora d’Andorra.

Entrevista a Montserrat Nazzaro- Presidenta de l’ADA

 

monserratNazzaro

26/03/15-  Periòdic Andorra-  entrevista a MONTSERRAT NAZZARO: «Vaig decidir dedicar part del meu temps a una causa solidaria»

Montserrat Nazzaro, de nacionalitat andorrana i resident a Sant Julià de Lòria, fa 27 que treballa com administravita al Servei Andorrà d’atenció Sanitària (SAAS). Amb dos fills, ha estudiat Empresarials a la UNED, carrera de la qual en té alguns crèdits, i per tot això, sap amb coneixement de causa quina és la dificultat que existeix a Andorra de conciliar la vida familiar i la laboral. Nazzaro comenta que va escollir la feina en la que es troba actualment perquè era jove, i destaca que el que més li agrada del seu treball és el tracte amb la gent. I per aquest fet i per compagina la seva tasca al SAAS, Nazzaro forma part de la presidència de l’Associació de Dones d’Andorra (ADA) que des del 1995 treballa per reivindicar drets del col·lectiu femení del Principat. La presidenta comenta que va decidir entrar en l’associació perquè creia que estaria bé dedicar part del seu temps a aportar alguna cosa a una causa solidaria.