La 5a Cursa de la Dona compta amb gairebé un miler de corredores

p._08_unica_cursa_dona_tati

La 5a Cursa de la Dona compta amb gairebé un miler de corredores

Dones de totes les edats, amb amigues, soles o amb la família, han pres part en la cinquena edició de la Cursa de la dona, que un any més registra unes xifres importants: unes 800 persones van córrer amb dorsal, tot i que des de l’Associació de Dones d’Andorra (ADA) consideren que la participació va ser superior ja que es van arribar a vendre unes 1.300 samarretes commemoratives de la cursa i hi va haver participants que van córrer sense dorsal.

L’ambient era “de festa i solidari”, tal com va remarcar la presidenta de l’ADA, Montserrat Nazzaro, i moments abans del tret de sortida es podia veure els carrers de prop d’Illa Carlemany (punt d’inici de la cursa) plens de gent amb la samarreta blanca que s’havia triat per a aquesta cinquena edició, en què, a banda de l’ADA i del Club d’Atletisme Valls d’Andorra, s’hi ha sumat l’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca), i MoraBanc hi ha tornat a donar suport, a més d’altres com Illa Carlemany, Lolë i el Comú d’Escaldes-Engordany.

5a Cursa de la dona

71314_diadona

(18/05/15)-    Bondia   La 5a Cursa de la dona aspira a superar les 800 corredores de l’any passat 

 

La cinquena edició de la Cursa de la dona, que se celebrarà el 7 de juny amb l’objectiu de sensibilitzar i de recaptar fons contra el càncer de mama, té com a novetat aquest any la col·laboració de l’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca), que ha volgut sumar esforços al costat de l’Associació de Dones d’An­dorra i el Grup Alba en l’organització de l’activitat.
La presidenta de l’ADA, Montserrat Nazzaro, va destacar que l’objectiu d’aquest any és que la cursa sigui “una festa” com en les passades edicions, i que es puguin superar les 800 participants de l’any passat. Nazzaro va explicar que la recaptació aconseguida l’any passat, de 5.568 euros, es va destinar a la Fundació Bosch i Gimpera per al laboratori d’embriologia i oncologia experimental de la Facultat de Medicina de l’Hospital Clínic de la Universitat de Barcelona. La intenció és que els diners que es recaptin enguany, dels deu euros de la inscripció, es destinin a més d’un projecte. D’una banda, a una fundació amb la qual treballa el Grup Alba, i de l’altra es plantejarà la possibilitat de col·laborar amb l’Assandca en el finançament de l’allotjament de les dones afectades de càncer que hagin de seguir tractaments fora d’Andorra.

Entrevista a Montserrat Nazzaro- Presidenta de l’ADA

 

monserratNazzaro

26/03/15-  Periòdic Andorra-  entrevista a MONTSERRAT NAZZARO: «Vaig decidir dedicar part del meu temps a una causa solidaria»

Montserrat Nazzaro, de nacionalitat andorrana i resident a Sant Julià de Lòria, fa 27 que treballa com administravita al Servei Andorrà d’atenció Sanitària (SAAS). Amb dos fills, ha estudiat Empresarials a la UNED, carrera de la qual en té alguns crèdits, i per tot això, sap amb coneixement de causa quina és la dificultat que existeix a Andorra de conciliar la vida familiar i la laboral. Nazzaro comenta que va escollir la feina en la que es troba actualment perquè era jove, i destaca que el que més li agrada del seu treball és el tracte amb la gent. I per aquest fet i per compagina la seva tasca al SAAS, Nazzaro forma part de la presidència de l’Associació de Dones d’Andorra (ADA) que des del 1995 treballa per reivindicar drets del col·lectiu femení del Principat. La presidenta comenta que va decidir entrar en l’associació perquè creia que estaria bé dedicar part del seu temps a aportar alguna cosa a una causa solidaria.

Entrevista Elvira Geli- Mediadora de l’ADA

elvi3

 

 

 

 

 

25/11/14- Periòdic Entrevista a Elvira Geli :   El mobbing és la nova forma de maltractar les dones que s’estén

L’ADA atén 101 dones en el que va d’any, la majoria es queixa de problemes laborals i econòmics

L’Associació de dones d’Andorra (ADA) atén un centenar de dones en el que portem d’any, de les quals 72 es van entrevistar amb l’Associació. Elvira Geli responsable d’assegurar el servei d’atenció a la dona maltractada 24 hores al dia, va explicar ahir que «aquest any només hem tractat tres casos per maltractaments, dos els vam derivar de seguida al ministeri de Salut i Benestar Social que té més mitjans que nosaltres i fa una gran tasca, mentre que l’últim el vam seguir nosaltres en ser avisades de nit»

L’ADA atén uns 30 casos amb un reorientat servei de mediació social

p.-03-nica-montserrat-nazzaro-ada-tati

 

L’ADA atén uns 30 casos amb un reorientat servei de mediació social

L’Associació de Dones d’An­dorra (ADA) ha reconvertit el recurs de la mediadora social en punt d’informació a la dona. Es tracta d’una reconversió a la qual ha portat la mateixa activitat de l’entitat, ja que s’havien trobat que les persones que se’ls adreçaven volien, en molts dels casos, informació sobre diferents aspectes com ara on demanar les ajudes socials. Des de principis d’any ja han estat gairebé una trentena les persones que s’han adreçat a l’entitat per plantejar diferents qüestions, les més freqüents de les quals són sobre problemes econòmics i laborals. A banda, el volum de trucades telefòniques ha superat aquestes xifres d’atencions presencials, tal com posa en relleu Elvira Geli, que s’encarrega d’aquest servei d’atenció a la dona i que fins ara es feia càrrec de la mediació social.

L’ADA engega un punt d’informació per donar resposta a les necessitats

p.-03-nica-montserrat-nazzaro-ada-tati

L’ADA engega un punt d’informació per donar resposta a les necessitats        La presidenta de l’entitat, Montserrat Nazzaro, va explicar que a l’hora d’impulsar la iniciativa “ens hem emmirallat en les necessitats” ja que darrerament es canalitzaven consultes molt diverses. Això ha fet que s’optés per transformar el servei de mediació social, que es va iniciar l’any 2002, en un altre més orientat a donar resposta a qüestions que fan referència a diferents àmbits. Així, si les funcions de la mediadora eren millorar l’atenció a les dones en situació de risc, potenciar la coordinació entre els diferents agents implicats en els problemes amb què es troben aquestes persones i fomentar la responsabilitat social i la participació de la dona en la detecció i mobilització de recursos que asseguren la satisfacció de les necessitats d’aquest col·lectiu, en els darrers dos anys ha vist com se li plantejaven situacions que no estaven relacionades amb la violència de gènere. Per aquest motiu s’ha volgut adaptar el servei a les demandes de les usuàries i a partir d’ara s’oferirà informació referent a qualsevol àmbit, com pot ser el laboral (que és el que ha pres més força), sobre els procediments per accedir als recursos que hi ha al Principat o orientació a les prestacions que hi ha a disposició de la ciutadania, entre d’altres.

Elvira Geli: “Ha crescut el ‘mobbing’ laboral però no es denuncia per por de perdre la feina”

 

geli

Elvira Geli: ” Ha crescut el Mobbing laboral” però no es denúncia per por de perdre la feina.

Coincidint avui amb el dia contra les violències envers les dones, la mediadora social de l’Associació de Dones d’Andorra (ADA), Elvira Geli, exposa que el nombre de casos de violència de gènere atesos s’ha mantingut en el darrer any.

Tot i així, destaca l’augment de l’assetjament laboral. Destaca la necessitat de fer més campanyes de divulgació a les escoles i donar a conèixer més els recursos que hi ha al Principat. També indica la necessitat que s’aprovi una llei específica.

 

L’ADA creu que l’atenció psicològica a dones maltractades “no s’ha de tocar”

p.-03-nica-montserrat-nazzaro-ada-tati

L’ADA creu que l’atenció psicològica a dones maltractades “no s’ha de tocar”

L’Associació de Dones d’An­dorra (ADA) considera que el model en funcionament per atendre psicològicament les dones que pateixen violència de gènere “no s’hauria de tocar perquè funciona correctament”.

Així ho va dir la presidenta de l’entitat, Montserrat Nazzaro, després de la polèmica política protagonitzada per la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, i les conselleres generals Rosa Gili i Sílvia Bonet, dels grups parlamentaris socialdemòcrata i mixt, respectivament. Les parlamentàries de l’oposició es van interessar per aquesta qüestió amb respectives preguntes durant la sessió de control que el Consell General va celebrar el passat 7 de novembre, arran de les informacions sobre aquest servei. Alguns mitjans de comunicació van apuntar que a partir d’ara les dones maltractades seran derivades a consultes externes, a causa de la saturació que hi ha, després de les primeres sessions amb la psicòloga de l’equip integral que actua en aquestes situacions. Nazzaro va indicar que l’associació havia tingut coneixement a través de l’assessor de Benestar, Ramon Nicolau, que a partir d’ara no es faria el seguiment psicològic fins al final del procés a causa de l’elevat nombre de casos que s’estan tractant i la impossibilitat de contractar més personal.

L’ADA atén 69 persones des de l’octubre i lamenta la retallada per a la mediadora

geli

l’ADA atén 69 persones des de l’octubre i lamenta la retallada per a la mediadora

L’Associació de Dones d’An­dorra (ADA) té la ferma intenció al llarg d’aquest any de continuar endavant amb el projecte de mediadora social, que ja fa una dècada que duen a terme, tot i la retallada en la subvenció que han rebut per part del Govern.

D’aquesta manera, la responsable d’aquest servei, Elvira Geli, posa en relleu que aquest any el mantindran per donar atenció a aquelles persones que s’hi adrecen, i en aquest sentit destaca el volum de gent que atenen: 69 des del mes d’octubre, una quantitat que consideren prou important perquè es posi en dubte el servei que presten, tal com conclouen.